Erfgoed is waardevol.
Het is ons DNA.

Erfgoed is van grote betekenis voor Almelo. Het stadsbeeld weerspiegelt nog altijd de rijke historie van Almelo. Het gaat om plekken met een verhaal, een verleden en karakter. Erfgoed maakt dat mensen kunnen hechten aan een plek en er graag verblijven of er naar toe komen. Dit is niet alleen belangrijk voor Almelo als stad, maar ook voor recreatie en toerisme.

Beleef Almelo van toen en nu

Van levendig handelscentrum in de middeleeuwen tot bloeiende textielstad in de 19e en 20e eeuw: Almelo kent een rijke geschiedenis. Maak een wandeling door de stad en je ziet ze overal: sporen van vervlogen tijden.

Stadswandelingen in Almelo worden al decennia lang georganiseerd onder begeleiding van ervaren stadsgidsen van het Wevershuisje.
De wandelingen beginnen en eindigen bij het Wevershuisje aan de Kerkengang 5 te Almelo in het oude centrum van Almelo.
De wandelingen leiden langs en door het historische centrum van Almelo rondom de Grote Kerk, Huize Almelo en zullen u verrassen.
Op afspraak kunnen we groepen rondleiden. We bieden aan een waterwandeling, waar de gegevens van het oude Aa-dal aan bod komen, en een historische wandeling, die ons leidt langs de plaatsen van de fabriqeurs die voor de ontwikkeling van Almelo als vooraanstaande textielstad hebben ingestaan.

Voor groepen groter dan 8 personen kunnen maatwerkwandelingen worden verzorgd.

De kosten van een stadswandeling onder begeleiding van een van onze zeer ervaren stadsgidsen bedraagt met ingang van 1 jan. 2020 slechts  € 5,00 p.p. , met koffie en krentenwegge  € 7,50.

Aanmelden kan bij voorkeur via e-mail: info@wevershuisje.nl of telefonisch: 0546-852 701.